Review: devolo Multiroom WiFi Kit 550+

Steeds vaker blijkt dat u aan één router niet genoeg hebt voor een volledige wifi-dekking. De Multiroom WiFi Kit 550+ van devolo gebruikt uw elektriciteitsdraden om uw hele huis te voorzien van wifi. Wij hebben de set getest.

De devolo Multiroom WiFi Kit 550+ bestaat uit drie adapters: twee met ingebouwde wifi en één normale adapter die u aansluit op uw router. De wifi-adapters zijn ieder voorzien van een netwerkaansluiting terwijl de normale adapter er twee heeft. Handig is dat ze een geïntegreerd stopcontact hebben zodat u geen bestaande stopcontacten verliest.

Niet de snelste

Devolo heeft gekozen voor de 500Mbit/s-powerline technologie, de langzaamste die momenteel gebruikt wordt. Bovendien hebben de ethernetaansluitingen een maximale snelheid van 100 Mbit/s. Ook de wifi-technologie is met 802.11n op enkel de 2,4GHz-band niet bepaald modern te noemen. 

We hangen de eerste wifi-adapter op de eerste verdieping en sluiten onze laptop bedraad aan. We halen dan een snelheid van 69,58 Mbit/s. We maken vervolgens draadloos verbinding met de wifi-adapter en halen een snelheid van 60,78 Mbit/s.

Overal in huis

De tweede adapter sluiten we aan op zolder. Bedraad halen we hier een snelheid van 86,53 Mbit/s. Een hogere snelheid dan op de eerste verdieping omdat dit stopcontact op dezelfde stroomgroep zit en dit dus dé ideale situatie voor powerline is. We hebben de adapter ook nog getest in een ander stopcontact op de eerste verdieping en haalden toen een snelheid van 42,23 Mbit/s. 

Ja, u kunt dus een internetsignaal eenvoudig draadloos door uw huis verspreiden. Toch zijn we gematigd enthousiast, want de snelheid die u krijgt, is beperkt.

Conclusie

Doet wat het belooft, maar er zijn beter presterende alternatieven.

Plus

Eenvoudige installatie

Ingebouwd stopcontact

Min

Beperkte snelheid

Ouderwetse technologie

Prijs

Voor meer informatie: devolo Multiroom WiFi Kit 550+

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>