Facebook lanceert Lite-versie Instagram

Instagram is door zijn focus op foto’s en video’s niet de meest ideale app voor mensen met een datalimiet of een trage internetverbinding. Daarom lanceert Facebook nu Instagram Lite.

Instagram Lite is slechts 573 KB groot, terwijl de normale versie van Instagram 33 MB kost om te downloaden. Daarnaast stelt Facebook dat de app minder data verbruikt tijden het scrollen door foto’s en tevens sneller opstart. Beperkingen zijn er ook: video’s uploaden en chatten met vrienden werkt nog niet.

Nog niet in Nederland

Voorlopig is Instagram Lite nog niet overal ter wereld beschikbaar. Facebook focust zich eerst op landen waar een snelle internetverbinding niet overal vanzelfsprekend is, zoals in India. Facebook Lite en Messenger Lite kwamen uiteindelijk ook naar Nederland, dus het lijkt slechts een kwestie van tijd voor Instagram Lite volgt.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>