Groot datalek ontdekt bij stamboom-site MyHeritage

Bij de website MyHeritage zijn bij een lek 92 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden buitgemaakt. Gebruikers van deze site kunnen hier hun stamboom in kaart brengen, eventueel in combinatie met een DNA-test.

Het betreft de gegevens van alle gebruikers die vóór 26 oktober 2017 een account hebben aangemaakt, zo meldt het bedrijf. Het goede nieuws is dat de wachtwoorden versleuteld werden opgeslagen. Daardoor zijn alleen e-mailadressen vrij inzichtelijk. Toch is het aan te raden om je wachtwoord te wijzigen, zeker wanneer je hetzelfde wachtwoord ook voor andere websites gebruikt. Verander ze daar dan ook.

DNA-uitslagen niet gestolen

Van alle MyHeritage-gebruikers hebben er 1,4 miljoen een DNA-test aangevraagd en terug opgestuurd, om op deze manier verwantschappen te kunnen vaststellen. Deze data wordt op aparte servers opgeslagen en is dan ook niet bij dit lek betrokken. Hetzelfde geldt voor creditcardgegevens. Naar aanleiding van het incident biedt het bedrijf achter de site binnenkort tweestapsverificatie voor accounts aan. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>