Ook Ziggo verhoogt abonnementsprijzen

Ziggo verhoogt vanaf 1 juli de prijzen van verschillende internet-, tv- en telefoniebundels. In tegenstelling tot aankomende prijswijzigingen bij KPN, staan er geen hogere snelheden tegenover de nieuwe tarieven.

Dat nieuws deelt de provider met klanten op het Ziggo-forum. De exacte pakketprijzen worden in een later stadium bekendgemaakt, maar tegenover techsite Tweakers wordt gesproken over een gemiddelde verhoging van 1,65 euro. Klanten met een alles-in-een-pakket betalen straks 2 euro meer. 

Wie een tweede mediabox in huis heeft, bespaart daarop straks wel. De huur hiervan wordt namelijk juist verlaagd. 

Lees ook: Internetabonnementen KPN duurder en sneller

Reden

Volgens Ziggo is de tariefsverhoging nodig om aan de steeds hoger wordende netwerkkosten te voldoen. Klanten stellen telkens hogere eisen aan een snel en veilig netwerk, bijvoorbeeld dankzij de opkomst van streaming 4K-video. Daarnaast stijgen de kosten van vaste telefonie en die van papieren acceptgiro’s/facturen.

Overigens verhoogde Ziggo eind vorig jaar wel al de internetsnelheden van bepaalde bundels.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>