LumiWatch: Je arm als touchscreen

Smartwatches hebben vrij kleine schermpjes. Daardoor zijn ze soms lastig te bedienen, of is de informatie er op slecht leesbaar. De LumiWatch moet dit euvel oplossen door een touchscreen op je arm te projecteren.

De LumiWatch is bedacht door onderzoekers van de Amerikaanse Carnegie Mellon-universiteit, die nu een werkend prototype tonen. Het horloge heeft een kleine projector in de band verwerkt, waardoor bijvoorbeeld apps op je arm tevoorschijn komen. Door dieptesensoren kun je op je huid tikken en swipen zoals je gewend bent van smartwatches en smartphones.

Kosten

Het bandje zou ook andersom werken, zodat de informatie op je hand woredt geprojecteerd. Ander partijen werkten ook al aan deze technologie, maar vooralsnog bleef het bij theorie. De LumiWatch zou in productie kunnen gaan en dan rond de 600 dollar kosten, aldus de makers. Maar wanneer dat zo ver is, is nog niet bekend.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>