Google en Microsoft omarmen waterpistool-emoji

In navolging van onder meer Apple, Samsung en Twitter, vervangen nu ook Google en Microsoft de emoji van een revolver door een waterpistool. Dit om verwarring tussen de verschillende platformen te voorkomen.

In 2016 verving Apple als eerste zijn geweer-emoji door een groen waterpistool. Het bedrijf verzette zich dat jaar ook tegen de komst van een jachtgeweer-emoji. Een officiële reden werd voor beide besluiten nooit openbaar gemaakt, maar de vele schietpartijen in de Verenigde Staten en de discussie rond de verkoop van wapens zou erbij een rol hebben gespeeld. 

Meelopen

De afgelopen tijd volgden ook andere diensten, waaronder sinds kort WhatsApp. Google hield met Android een tijdje de boot af, omdat het geen verwarring wilde zaaien. Maar nu de grootste concurrenten allen overstag zijn gegaan, gaat Google er ook in mee. Hetzelfde geldt voor Microsoft, en Facebook zegt in een later stadium ook te willen volgen.

Android-gebruikers zien de nieuwe emoji tegemoet vanaf de aankomende update naar Android P.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>