'Windows 10 Lean mist Internet Explorer en meer'

De nog onaangekondigde, afgeslankte Windows 10-versie onder de naam Windows 10 Lean mist een hoop Microsoft-programma’s die in standaard edities van het besturingssysteem wel aanwezig zijn, waaronder Internet Explorer.

Afgelopen maandag dook Windows 10 Lean voor het eerst op als optie tijdens een schone installatie van het OS voor testers. Sindsdien experimenteert Twitter-gebruiker ‘Lucan‘ er mee en komen er telkens meer details boven tafel. Zo was al duidelijk dat Windows 10 Lean 2 GB minder ruimte inneemt dan Windows 10 Pro, nu is duidelijk waarom dat zo is.

Er blijken maar liefst 50.500 bestanden minder te worden geïnstalleerd. Veel standaard-apps sneuvelen: naast Internet Explorer  liggen ook Skype, de Xbox-app, de Personen-hub, Office-hub, Feedback-hub, de Microsoft Solitaire Collection, het Bing-weerbericht, MS Paint, de Foto’s-app, Zune Music en meer op het hakblok.

Opgeruimd

Ook verdwijnen er wat administrator-tools, zoals PowerShell, de register-editor en de Microsoft Management Console. Al met al klinkt het dus als een opgeruimde Windows 10-versie die vooral gebruikers moet aanspreken die niet te veel verwachten. Tevens zou het een ideale Windows-varianten zijn voor apparaten met minder krachtige specificaties, zoals tablets.

Maar zolang Microsoft zelf niets aankondigt, blijft het voorlopig bij speculeren.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>