Instagram-berichten toch weer in chronologische volgorde

Facebook past de algoritmen van Instagram aan, zodat je voortaan vaker nieuwe berichten bovenaan te zien krijgt. Daarin wordt teruggekrabbeld op een eerdere beslissing om juist eerst foto’s te tonen die het populairst zijn.

Algoritmen die bepalen wat je te zien krijgt zijn op sociale netwerken inmiddels heel normaal. Ook op Facebook en Twitter zie je tegenwoordig vaak berichten bovenaan die soms al meer dan een dag oud zijn, omdat men denkt dat je die berichten echt niet wilt missen. Maar het komt daardoor tevens voor dat je vaak tegen dezelfde posts aankijkt, een probleem dat ook Instagram plaagde.

Verversen

Daarom laat Facebook nu weten dat nieuwe foto’s een grotere kans hebben om bovenaan je Instagram-tijdlijn te verschijnen. Helemaal chronologisch is het dus nog steeds niet, maar voor menig gebruiker zal het een stap in de goede richting zijn. Om nog meer controle te krijgen over wat je ziet, komt er ook een knop om handmatig je feed mee te verversen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>