Iraanse drone kan drenkelingen redden

Foto:  RTS Ideas

Iraanse wetenschappers besloten een drone te ontwikkelen omdat veel Iraanse vakantiegangers verdrinken in de Kaspische zee, vaak omdat ze niet kunnen zwemmen.

De Pars-drone heeft drie reddingsboeien aan boord en kan zo veel sneller ter plaatse zijn dan een badmeester. De drone moet nu nog handmatig naar drenkelingen worden gevlogen, waarna de reddingsboeien één voor één losgelaten kunnen worden.

Als de drenkeling nog bij zinnen is, kan hij zelf naar een boeien grijpen, zo niet kan de badmeester ongehinderd door zo’n boei sneller ter plaatse zijn.


Kunstmatige intelligentie


In tests was de drone binnen 22 seconden bij drenkelingen die 75 meter van de kust waren, een badmeester deed 90 seconden over dezelfde afstand.

Hoewel de drone nog handmatig naar drenkelingen gevlogen moet worden, kan hij al wel zelfstandig met behulp van gps naar zijn basis terugkeren. In de toekomst willen de wetenschappers de drone uitrusten met kunstmatige intelligentie, voor die ontwikkeling heeft het team nu geen geld.


Lampen


De drone kan ook ‘s nachts worden ingezet en is uitgerust met ledlampen. Pars kan maximaal tien minuten op een topsnelheid van 36 kilometer per uur vliegen en heeft zo een actieradius van 4,5 kilometer.

Onlangs kondigde een Duits bedrijf nog een drone aan die een defibrillator naar mensen die een hartaanval hebben moet brengen.

Bekijk ook de 5 meest indrukwekkende drones

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>