MWC 2018: Qualcomm introduceert Snapdragon 700-cpu's

Chipfabrikant Qualcomm werkt aan processoren in de nieuwe 700-serie, die het midden houden tussen de goedkope 600-reeks voor middenmoters en de geavanceerde 800-serie voor de nieuwste toptoestellen.

De Snapdragon 700-serie kan gezien worden als opgevoerde versie van de Snapdragon 660-cpu, die we bijvoorbeeld kennen uit de Nokia 7. Volgens Qualcomm zijn de nieuwe processoren sneller en energiezuiniger, hoewel exacte specificaties nog uitblijven.

Wel is er ondersteuning voor de nieuwste bluetooth-standaard en voor snelladen. Telefoons met deze cpu zijn in een half uur weer volgeladen – afhankelijk van de grootte van de accu, in dit voorbeeld met een capaciteit van 2750 mAh.

Eind 2018

Er zijn nog geen smartphones onthuld die op deze cpu’s gaan draaien. Naar verwachting komen de eerste toestellen eind dit jaar op de markt. Telefoonfabrikanten krijgen de processoren in de eerste helft van 2018, en kunnen ze dan pas implementeren in nieuwe modellen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>