MWC 2018: McAfee komt met spraakondersteuning Alexa

Heb je een vermoeden dat je buren meeliften op je wifi, of dat je puberzoon tot 3 uur ’s nachts YouTube-video’s blijft kijken? Met de juiste netwerkrouter kun je Alexa van Amazon vragen om onbekende apparaten uit je netwerk te onderzoeken en te blokkeren of om voor een bepaalde tijd de wifi uit te schakelen. Dit allemaal via spraakcommando’s.

Vandaag op MWC 2018 heeft McAfee de ontwikkeling aangekondigd van een nieuwe Alexa-functie, waarmee je de beveiliging van je netwerk en router kunt controleren zonder een app te hoeven openen. Zo kan je aan Alexa vragen om het internet te pauzeren voor een bepaald apparaat.

Alexa

Alle routers met McAfee Secure Home worden automatisch bijgewerkt met de Alexa-functie. Op CES 2018 kwam al een grote update voor McAfee, hiermee kon je desktopbeveiligingsscans uitbreiden naar alle op het netwerk aangesloten apparaten, waaronder smart home-apparaten.

De nieuwe update met spraakopdrachten zijn nog niet beschikbaar maar met deze nieuwe technologie kunnen we lui zijn en tegelijkertijd nog steeds veilig zijn.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>