Review: Doro 8040

Voor velen zijn smartphones inmiddels een tweede natuur geworden. Maar voor menig ander blijven het ingewikkelde apparaten. Denk aan familieleden die u regelmatig aanschieten wanneer hun toestel weer eens in de war is, of wanneer een bepaalde functie dan wel instelling niet gevonden kan worden. Voor deze groep ontwikkelt het Zweedse bedrijf Doro smartphones. De missie is om Android gebruiksvriendelijker te maken voor digibeten. Én de makers geven u ook de mogelijkheid om op afstand te hulp te schieten mochten er toch problemen zijn.

Aan het handje

De Doro 8040 is het meest recente model met voor de prijs heel degelijke specificaties, hoewel we hier en daar wel wat haperingen opmerken. Waar het vooral om draait is de software. De 8040 draait op Android 7.0 en is zo ingericht dat de belangrijkste taken sneller te vinden zijn. Een foto opsturen werkt bijvoorbeeld via de grote Verzenden-knop op het homescherm, de browser zit onder Bekijken. Tijdens de installatie wordt uitgelegd hoe zaken als tikken en swipen werken. Zo worden gebruikers op doordachte wijze bij de hand genomen. Het is desondanks aan te raden om daar in het begin toch even bij te helpen. Voor wie smartphones helemaal nieuw zijn, blijft het een hoop informatie om te behappen.

Hulp op afstand

Ingrijpen op afstand kan met My Doro Manager. Via deze web-interface kunt u op afstand onder andere contacten toevoegen, foto’s delen of het belvolume aanpassen. De opties zijn wat beperkter dan gehoopt. Zo kunt u bijvoorbeeld geen apps installeren. Voor geavanceerdere taken is dan ook TeamViewer geïnstalleerd, waarmee de telefoon in zijn geheel over te nemen is. Handig, maar deze app werkt ook op ieder ander Android-toestel. De fysieke hulpknop aan de achterzijde is wel uniek. Zodra daarop gedrukt wordt, worden gekoppelde telefoonnummers automatisch gebeld tot er iemand opneemt. Drie keer kort drukken is een optie, de kans dat er per ongeluk alarm wordt geslagen is hierdoor klein. Daar is goed over nagedacht, typerend voor deze telefoon.

Conclusie

Doordachte instap-smartphone, geschikt voor digibeten en hun helpers.

Pluspunten

Gebruiksvriendelijke Android-skin, noodknop aan achterzijde.
Minpunten

Enige hulp bij installatie en eerste gebruik alsnog geboden.

Adviesprijs: € 239,–

Voor meer informatie: www.doronederland.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>