Nissan werkt aan Google Glass-variant voor in auto

Foto:  Nissan

De Nissan 3E, zoals de bril nu nog heet, wordt tijdens de Tokyo Motor Show officieel onthuld. Dat evenement gaat 23 november van start.

Het gaat nog wel om een prototype en wanneer de smartglasses van Nissan beschikbaar zal zijn, is dan ook onduidelijk. Wel toont Nissan alvast de eerste beelden in een korte video.

“Nissan 3E is een draagbaar apparaat dat momenteel ontwikkeld wordt”, stelt het bedrijf. “Het product kan real-time verbinding maken met het internet waardoor gebruikers beschikken over informatie op de bril. Ze kunnen beelden opnemen en communiceren met anderen door informatie te versturen.”

Hoe de beelden precies worden getoond, is niet bekend. Mogelijk gaat het op dezelfde manier als bij Google Glass. Daar worden beelden voor het oog geprojecteerd en worden ze dus niet op een schermpje weergegeven.

Nissan spreekt nergens over de gevolgen van de 3E op de veiligheid en het autorijden in het algemeen. Het is ook nog niet duidelijk of de 3E echt bedoeld is voor tijdens het autorijden. In Nederland is al opgeroepen tot een onderzoek naar de verkeersveiligheid in combinatie met Glass. Google is overigens niet de enige die werkt aan smartglasses.

Bekijk vijf alternatieven voor Google Glass

‘Nederland moet effect Glass op verkeersveiligheid onderzoeken’

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>