123456 weer meest voorkomende wachtwoord

Hoewel het belang van veilige wachtwoorden voor veel internetgebruikers inmiddels wel duidelijk is, kiezen velen toch nog voor de gemakkelijke weg. ’123456′ staat ook dit jaar weer bovenaan de lijst van slechtste wachtwoorden.

Dat maakt SplashData vandaag bekend. Dat onderzoeksbureau kamt al jaren datalekken uit, om op die manier te achterhalen welke wachtwoorden het vaakst voorkomen – en dus ook gestolen zijn. Jaar op jaar staan 123456 en password bovenaan. In 2017 is dat niet anders. 12345678, qwerty en 12345 ronden de top 5 af. Tja, daarmee wordt het cybercriminelen wel erg gemakkelijk gemaakt.

Star Wars

Opvallende nieuwkomer is dit jaar ‘starwars’. Het wachtwoord maakt zijn debuut op de zestiende plaats. Dat ligt volgens de onderzoekers aan het feit dat er sinds kort weer volop nieuwe Star Wars-film worden gemaakt, en fans zo’n wachtwoord makkelijk kunnen onthouden. ‘Football’ is juist minder in trek. Dit wachtwoord stond vorig jaar nog op de vijfde plaats, maar nu op de zevende.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>