Review: Moto Z2 Force

Tja, 800 euro is een hoop geld voor een smartphone, maar met de Motorola Moto Z2 Force zet Lenovo daar een onbreekbaar beeldscherm tegenover. Die claim moeten we natuurlijk testen!

Een val van anderhalve meter hoogte levert zowaar geen schermschade op, maar andere onderdelen van de telefoon kunnen wel degelijk kapot. Een groot nadeel is dat het display van plastic is in plaats van glas. Na een testperiode van twee weken zit het scherm onder de kleine en grotere permanente krassen. Als u juist voor dit toestel kiest vanwege zijn onbreekbare scherm, is dat toch een domper.

Wikken en wegen

Dat gezegd hebbende: de hardware is vergelijkbaar met die van de concurrentie (Snapdragon 835-processor, 6 GB werkgeheugen) en levert dan ook uitstekende prestaties. De accuduur is met één dag wel aan de korte kant. Ook een 3,5mm-audiopoort ontbreekt en de telefoon is niet waterdicht. De twee 12 megapixel camera’s aan de achterkant schieten foto’s in zwart-wit of met een zogenoemd bokeh-effect, waarbij de voor- of achtergrond wordt vervaagd. Achteraf kunt u de twee functies combineren tot een foto met bijvoorbeeld een scherpe voorgrond die gekleurd is en een vervaagde achtergrond in zwart-wit. Dat kan leuk uitpakken, maar werkt niet altijd even goed.

Android-updates

Zoals we van de fabrikant gewend zijn, draait de telefoon op een schone versie van Android 7.1. Lenovo mag echter wel meer aandacht besteden aan het uitrollen van maandelijkse beveiligingsupdates: het toestel loopt op moment van schrijven twee maanden achter. Een upgrade naar Android 8 zit in de planning.

Conclusie

Wie zo veel wil uitgeven aan een smartphone, heeft betere opties.

Pluspunten

Uitstekende hardware, stootvast scherm, schone Android.
Minpunten

Scherm krast snel, kleine accu, geen koptelefoonaansluiting.

Adviesprijs: € 799,–

Voor meer informatie: https://www.motorola.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>