Review: Google Wifi

Dekkingsproblemen staan qua wifi-ergernissen met stip op nummer één. U wilt immers het liefst overal in huis internet, en niet dat de verbinding ergens halverwege wegvalt.

Een wifi-mesh-systeem als Google Wifi probeert deze klachten door het toevoegen van extra wifi-punten op te lossen. Google Wifi wordt in een set verkocht, bestaande uit drie wifi-accesspoints. Deze zijn wat betreft formaat een stuk kleiner dan de nodes van bijvoorbeeld de Netgear Orbi of de Linksys Velop. Onderop bevat elke node twee netwerkaansluitingen die onzichtbaar zijn zodra u het wifi-punt neerzet. Ook de voeding is uit het zicht weggewerkt, waardoor het geheel er erg fraai uitziet. Dat mag ook wel: u haalt immers drie extra apparaten in huis.

Zoek dekking!

De installatie van Google Wifi is verder erg eenvoudig en verloopt geheel via de bijbehorende app. U kunt onder meer aangeven waar het wifi-punt zich bevindt en de naam van uw draadloze netwerk kiezen. Het toevoegen van de overige twee wifi-punten kost eveneens nauwelijks tijd. Ze worden door de app vanzelf gevonden en gekoppeld aan het mesh-netwerk. Maar goed, krijgen we vervolgens dekking in het hele huis? Dat is immers de voornaamste vraag. We zetten de bekabelde router op de begane grond terwijl we op de eerste verdieping en zolder een draadloos toegangspunt plaatsen. We behalen vervolgens op de middelste verdieping een snelheid van 326 Mbit/s, terwijl we op de begane grond en zolder respectievelijk 130 en 126 Mbit/s halen. Dat is niet slecht, maar het technisch vergelijkbare Deco M5 van TP-Link zet betere resultaten neer en is maar liefst 90 euro goedkoper dan Googles oplossing. De dekking is verder prima in orde.

Voor families

Via de app stuiten we tot slot op wat handige extraatjes voor ouders. Met Family Wi-Fi pauzeert u het internet op zelfgekozen apparaten bijvoorbeeld. Handig om kinderen ‘s avonds de internettoegang te ontzeggen. Ook is er een filter in te stellen gebaseerd op Googles SafeSearch, waarmee u kunt voorkomen dat kinderen naar websites van bedenkelijk niveau surfen.

Conclusie

Goede dekking en snelheid, maar de concurrentie is beter én goedkoper.

Pluspunten

Compact, duidelijke app, ook bekabeld aansluiten mogelijk.
Minpunten

Prijs, minder snel dan goedkopere oplossing van TP-Link.

Adviesprijs: € 359,–

Voor meer informatie: https://store.google.com/product/google_wifi

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>