Review: Synology Diskstation DS418J

Iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje vol foto’s en video’s. Wie ervoor wil zorgen dat die herinneringen goed bewaard blijven, doet er goed aan een nas aan te schaffen.

Het nieuwste model van Synology kan met vier harde schijven van maximaal 10 TB worden uitgerust, en biedt dus zeeën van opslagruimte. Gaat een schijf kapot, dan zorgt de rest ervoor dat de bestanden bewaard blijven. Dankzij de 1.4 GHz dualcore-processor en het 1GB-geheugen werkt het apparaat ook nog heel soepel. Handig als u de video’s wilt streamen naar uw tv. De DS418J is misschien niet moeders mooiste, maar het apparaat is wel fluisterstil en heel gemakkelijk in gebruik. De bijgeleverde software, DiskStation Manager, is intuïtief en biedt een sloot aan mogelijkheden. Zoals het maken van een eigen cloud, het beheren en streamen van films en muziek, of het aansluiten van een camera. De prijs is wel wat fors. Voor wie niet zo’n diepe buidel heeft, zijn er goedkopere alternatieven denkbaar.

Conclusie

Vlotte nas die veel mogelijkheden biedt, maar wel wat prijzig is.

Adviesprijs: € 309,–

Voor meer informatie: https://www.synology.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>