Review: Sony h.ear on 2 Wireless NC (WH-H900N)

Koptelefoons van Sony zijn al jaren de keuze bij uitstek voor basliefhebbers. De fabrikant heeft er een handje van om lage tonen wat dikker aan te zetten dan de concurrentie, en bij de nieuwe h.ear on 2 Wireless NC is dat niet anders. Persoonlijk vinden we dat wel prettig klinken, hoewel hoge tonen daardoor wel wat meer moeite hebben om zich hoorbaar te maken.

Geruisloos

De headset is niet goedkoop, iets wat deels komt door de aanwezige ruisonderdrukking. Het werkt alleszins naar behoren, met als handige extra dat u omgevingsgeluid weer kort kunt horen door uw handpalm even tegen de oorschelp te houden. Hebt u niet zoveel over voor noise cancelling, dan is er ook een goedkoper model te vinden zonder deze functie. Dat scheelt toch krap 100 euro. Andere redenen voor het forse prijskaartje zijn de ingebouwde technieken die audiopuristen moeten aanspreken. Zij willen immers ieder detail in de muziek glashelder opvangen. Ook hier is de vraag of dit op u van toepassing is. Ondersteuning voor ldac – voor een hogere bluetooth-bitrate – werkt bijvoorbeeld alleen met smartphones en dure mp3-spelers van Sony zelf.

Voor de purist

Luistert u vooral gecomprimeerde muziek, zoals mp3’tjes of Spotify? Dan is het verschil met koptelefoons die de helft minder kosten niet zo heel groot. Sony’s ‘digital enhancement’-techniek tracht verloren detail door compressie te herstellen, met wisselende resultaten. Dat betekent niet dat deze headset slecht klinkt, allerminst. U haalt alleen het meeste uit dit model als uw telefoon volgeladen is met ‘losless’ flac-muziekbestanden. De batterijduur is verder uitstekend: 28 uur per oplaadbeurt, met snellaad-functie. We raden tenslotte aan deze koptelefoon wel even te passen in een winkel, omdat hij vrij zwaar uitvalt.

Conclusie

Een goede keuze voor basliefhebbers met een muziekcollectie vol flac-bestanden.

Pluspunten

Geluidskwaliteit, lange accuduur, eenvoudige touchbediening.
Minpunten

Vrij duur, relatief zwaar.

Adviesprijs: € 299,–

Voor meer informatie: https://www.sony.com/

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>