Review: Acer Switch 3

Lijkt de Surface Pro van Microsoft u wel interessant, maar vindt u zelfs het instapmodel nog te duur? Kijk dan eens naar de Acer Switch 3, die er ontzettend veel op lijkt maar een stukje goedkoper is.

Ook deze Acer Switch 3 is een tablet met uitklapstandaard, toetsenbordcover en een pennetje. Er is wel minder opslagruimte (64 GB) aanwezig en het scherm is niet 4k, maar full hd. Anderzijds zijn een stylus en keyboard bij de prijs inbegrepen, terwijl dat bij de Surface Pro niet zo is. Het totaalpakket verschilt al snel enkele honderden euro’s. De stylus ligt fijn in de hand en heeft twee knoppen waarvan er één handig genoeg werkt als rechtermuisknop.

Toetsing

De toetsenbordcover van de Switch tikt heel aardig, maar het is wel flexibel, waardoor het meebuigt tijdens het typen. Wanneer u de hoes voor het eerst omslaat, krijgt u van Windows de melding of u wilt overschakelen naar tabletmodus. Acers hybride herkent deze handeling niet altijd goed, waardoor het kan gebeuren dat de cursor opeens begint te bewegen omdat u per ongeluk de trackpad van de hoes raakt. Hoewel het keyboard wat te wensen overlaat, presteert de tablet op zichzelf prima. Met een Intel Pentium N4200-processor en 4 GB aan ddr3l-geheugen is de Switch 3 geen desktopvervanger, maar voor taken als tekstverwerken, browsen en mailen komt hij goed uit de verf. Simpele fotobewerkingen als bijsnijden en roteren in Photoshop CC werken ook aardig.

Extra software

Met een opgeladen batterij gaat de tablet een uurtje of acht mee. Voor een apparaat in deze prijsklasse is dat ruim voldoende. De Switch 3 bezit verder naast een standaard usb-aansluiting ook een usb-c-poort. Met een dock sluit u er gemakkelijk extra poorten op aan, zoals bijvoorbeeld ethernet of hdmi. Tot slot bent u hopelijk niet vies van wat bloatware. Zo wordt de tablet geleverd met een proefversie van Norton en de Acer Collection – een lijstje aanbevolen Windows Store-apps. Verder wordt u elke keer bij het opstarten lastiggevallen met de optie om met Acers clouddienst te verbinden. Kunt u daar mee leven, dan is de Switch 3 verder een uitstekende en betaalbare keuze voor onderweg.

Conclusie

Een goed alternatief voor de goedkoopste Surface Pro.

Pluspunten

Prijs, stylus en toetsenbord meegeleverd.
Minpunten

Keyboard kan beter, niet geschikt voor zware taken.

Adviesprijs: € 599,–

Voor meer informatie: https://www.acer.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>