280 tekens voor alle twitteraars

Wie op Twitter berichten plaatst, is al jaren gebonden aan maximaal 140 tekens. Dat biedt weinig ruimte voor nuance, en daarom is die limiet nu verdubbeld naar 280 tekens.

De afgelopen maanden kon een selecte groep gebruikers al met de langere tweets aan de slag. Vanaf vandaag geldt de nieuwe tweet-lengte voor iedereen, behalve een aantal landen in Azië, waar zelfs 140 tekens ruim voldoende is. Het kan zijn dat je de app even moet updaten voor je ook op je telefoon in 280 tekens kan twitteren. 

De verandering is niet zonder controverse. Voor veel mensen zit de kracht van Twitter hem juist in de beknoptheid van de berichten. Dat geeft het medium zijn eigen gezicht ten opzichte van de concurrentie.

Slecht imago

Toch heeft Twitter al een tijdje te kampen met een slecht imago. Door de korte lengte van tweets is het moeilijk om je mening te uiten zonder in extremen te vervallen. Kijk naar Duck. Ook lokt het internetpesten gemakkelijker uit.

Of het sociale netwerk nu wat vriendelijk wordt, is nog even afwachten. In beginsel koos Twitter voor een limiet van 140 tekens omdat dit overeenkwam met de lengtes van sms’jes. Dat zijn 160 tekens, maar op Twitter moest er ruimte overblijven voor gebruikersnamen. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>