Review: Creative Sound Blaster X AE-5

Veruit de meeste mensen gebruiken de geïntegreerde audio-uitgangen van het moederbord voor het aansluiten van luidsprekers. Er is echter één groep die wél bereid is om te investeren in een losse geluidskaart: gamers.

De Creative Sound Blaster X AE-5 is dan ook bij uitstek voor hen geschikt. De ingebouwde digitaal/analoog-converter kan namelijk audio in een hoge resolutie verwerken (32bit/384kHz). Als u voornamelijk via een hoofdtelefoon of headset games speelt, profiteert u volop van de AE-5. Het geluid klinkt ronduit verbluffend, waarbij vooral de hoge detaillering en de dynamiek bij bombastische audiofragmenten opvallen. Gamers zullen dan ook volop genieten van de talloze geluidseffecten die in hedendaagse games zitten. Uiteraard sluit u net zo gemakkelijk meerdere speakers op de geluidskaart aan, voor een 5.1-opstelling. Ook voor muziekfanaten die graag in stereokwaliteit naar muziek luisteren, is deze geluidskaart een prima optie. Vergeleken met een onboard-geluidskaart komen de liedjes hoorbaar beter uit de verf.

Conclusie

Met deze kaart komt zowel audio in games als muziek beter uit de verf.

Adviesprijs: vanaf 149,–

Voor meer informatie: https://us.creative.com/p/sound-cards/sound-blasterx-ae-5

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>