Robotstofzuiger Roomba krijgt forse update

Foto:  NU.nl/Joost Nederpelt

Dat stelt fabrikant iRobot althans.

De Roomba 800-serie werd dinsdag onthuld in de Verenigde Staten. De Roomba 880, het duurste model, gaat daar direct in de verkoop voor 699 dollar. iRobot laat aan NUtech weten dat het nog niet bekend is wanneer de nieuwe Roomba naar Nederland komt.

De nieuwe Roomba heeft de traditionele borstel die onder de stofzuiger te vinden is, vervangen door een soort borstel van rubber. De cilinder draait nog steeds rond, maar zou beter in staat zijn vuil van de grond te halen en in het afzuigsysteem te scheppen. 

Bovendien moet de Roomba 880 geen last meer hebben van haren die verstrikt raken in de borstels.

Daarnaast belooft de fabrikant een tot vijf keer betere zuigcapaciteit dan bij voorgaande modellen. In combinatie met de nieuwe rubber ‘borstel’ zou de Roomba 880 daarom in staat zijn 50 procent meer vuil op te zuigen dan voorheen. Tot slot beschikt de nieuwste robotstofzuiger over een 60 procent grotere afvalbak.

De Roomba-lijn bestaat dit jaar elf jaar en iRobot heeft al ruim tien miljoen exemplaren verkocht. Inmiddels hebben ook fabrikanten als Samsung en LG eigen robotstofzuigers op de markt.

Bekijk onze vergelijking van de drie bekendste robotstofzuigers

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>