‘Andere apps kunnen Whatsapp-berichten lezen en uploaden’

Foto:  AFP

Omdat Whatsapp chatgesprekken kan opslaan op de SD-kaart van Android-toestellen, en andere apps ook toegang hebben tot die kaart, zijn de gegevens kwetsbaar. Dat schrijft IT-specialist Bas Bosschert op zijn blog.

Bij het installeren van Android-apps moeten gebruikers wel toestemming geven voor bijvoorbeeld dat uitlezen van hun SD-kaart. Volgens Bosschert geven de meeste mensen die toestemming blindelings.

Als die toestemming eenmaal aan bijvoorbeeld een Android-spel is gegeven, kan de app ongemerkt bij Whatsapp-gesprekken op de SD-kaart van het toestel. Die gesprekken kunnen dan onder meer geüpload worden naar de server van een kwaadwillende. Bosschert legt op zijn blog precies uit hoe dat voor elkaar te krijgen is.

“Mensen zouden alleen een laadscherm zien”, zegt Bosschert tegen Business Insider. “Ze zouden niet eens merken dat hun Whatsapp-database geüpload is.” Bosschert werkt al tien jaar als IT-consultant, onder meer voor bedrijven als KPN.

Hoe populair is Whatsapp in Nederland?

De zes beste alternatieven voor Whatsapp

Hoe is Whatsapp ontstaan en wie zijn de oprichters?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>