Nieuwe CEO Uber hint op beursgang in 2019

Khosrowshahi sprak die ambitie woensdag uit tijdens zijn eerste bijeenkomst met het personeel, meldt BloombergKhosrowshahi werd tijdens de bijeenkomst officieel als nieuwe CEO geïntroduceerd, door de vorige CEO Travis Kalanick.

Het bedrijf achter de bekende taxi-app wordt momenteel gewaardeerd op circa 62,5 miljard dollar. Volgens Khosrowshahi zou een beursgang op zijn vroegst over achttien maanden kunnen plaatsvinden, begin 2019.

De vorige Uber-CEO Travis Kalanick vertrok onlangs bij het bedrijf, onder meer omdat grote aandeelhouders het niet meer met hem zagen zitten. De medeoprichter van Uber wilde juist zo lang mogelijk wachten met een beursgang.

Onder het bewind van Kalanick raakte Uber in opspraak door onder meer beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer. Kalanick deed volgens de bestuursraad van Uber te weinig tegen die verpeste werksfeer. Met de aanstelling van Khosrowshahi hoopt het bedrijf weer in rustiger vaarwater te komen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>