‘Apple stelt iTV uit vanwege iWatch’

Foto:  AFP

De analist Paul Gagnon baseert zich op bronnen in de tv-industrie.

De nog weinig concrete plannen van Apple om een televisie te introduceren in 2014 zouden in de ijskast gezet zijn, omdat het bedrijf zich eerst wil focussen op het uitbrengen van de ‘iWatch‘. Daarnaast zou er een gebrek aan content zijn, waarmee Apple consumenten zou kunnen verleiden om een iTV aan te schaffen.

Via iTunes kunnen al wel films en series gekocht en bekeken worden, maar daar is geen iTV voor nodig. Een Apple TV in combinatie met welke tv dan ook, kan dat al jaren. Daarnaast zijn er al een reeks contentaanbieders, zoals Netflix en HBO, die unieke series en films aanbieden.

Het zou voor Apple moeilijk zijn tv’s te verkopen met hoge marges, iets wat wel lukt met iPhones en iPads. Daarnaast zouden consumenten volgens onderzoek slechts eens per 7 of 8 jaar een nieuwe televisie kopen. Om winst te kunnen maken moet Apple veel tv’s verkopen, die met enige regelmaat vernieuwd worden.

Mede daarom zou Apple vooralsnog afzien van een lancering van de iTV, ondanks dat Tim Cook al jaren zegt dat de tv-industrie erg ‘interessant’ is.

Wat weten we tot nu toe van de tv van Apple?

Alle geruchten over de iWatch op een rij

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>