Huawei Nederland lekt per ongeluk privégegevens klanten

Foto:  ANP

Dat meldt Tweakers maandag.

Gegevens van klanten die deelnamen aan een actie waarbij een deel van het aankoopbedrag terug kon worden terug gevraagd waren onbeschermd online gezet.

De facturen werden bovendien geïndexeerd door Google waardoor ze voor iedereen vindbaar waren. Het lek is inmiddels gedicht. Het ging om gegevens zoals naam, adres, rekeningnummer en imei-nummers van de toestellen.

Het ging vooral om klanten die een Huawei Ascend G525 hadden gekocht via iBood. Woordvoerder Maurice Ouderland bevestigt het lek en stelt tegenover Tweakers dat iemand buiten Huawei “een vinkje was vergeten”.

“Het was heel stom en het waren maar de gegevens van enkele toestellen. Van veel andere toestellen, zoals van de Ascend P6, hebben er geen gegevens online gestaan.” Om hoeveel klanten het in totaal gaat is niet bekend.

Huawei is een Chinese fabrikant die de afgelopen maanden flink aan de weg timmert in Europa. Het bedrijf levert infrastructuur voor telecombedrijven als KPN, maar verkoopt inmiddels ook consumentenproducten zoals smartphones.

Hoe-Ah-Wie? Alles over de Chinese smartphonefabrikant Huawei

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>