Google brengt stemassistent-app uit op iOS

Dat kondigde Google aan tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O. De assistent wordt apart als gratis iOS-app uitgebracht.

Google Assistant is een concurrent van Siri op Apples besturingssysteem iOS. De app krijgt niet alle vrijheid, waardoor de assistent minder mogelijkheden heeft als op Android, waar de app al een tijdje beschikbaar is. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld wel berichten versturen en Spotify-nummers afspelen via de Assistent, maar geen wekkers instellen.

Google kondigde ook andere vernieuwingen aan voor zijn Assistant-app, voor zowel iOS als Android. Zo wordt het mogelijk om zoekopdrachten en commando’s in te typen in plaats van ze in te spreken.

Ook het woensdag aangekondigde Google Lens wordt aan de assistent toegevoegd. Met deze functie richten gebruikers hun camera ergens op, waarna de app het object herkent. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om vanzelf in te loggen op een netwerk, als een gebruiker de camera op de naam van de router en het wachtwoord richt.

Aan de Google Assistant worden enkele nieuwe talen toegevoegd, waaronder Frans, Duits en Italiaans. Nederlands wordt dit jaar nog niet verwacht.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>