‘Tesla weigerde samenwerking met Uber voor zelfrijdende auto’

Dat stelt Bloomberg op basis van een binnenkort te verschijnen boek over Uber.

Daarin wordt een telefoongesprek beschreven tussen Musk en Uber-ceo Travis Kalanick. De topman van de taxidienst beschrijft hoe hij Musk opbelde en hem ervan probeerde te overtuigen om een samenwerking aan te gaan.

Volgens Kalanick zou Musk hem vervolgens afgeraden hebben om in zelfrijdende auto’s te stappen, wat hij als bewijs zag dat Tesla ook zijn zinnen had gezet op die markt. 

Een ingewijde van Musk zei tegen Bloomberg dat Musk het aanbod van Kalanick inderdaad heeft afgeslagen, maar ontkent dat de Tesla-topman Kalanick wilde ontmoedigen om een zelfrijdende auto te ontwikkelen.


Zelfrijdende taxi’s

Zowel Tesla als Uber willen in de toekomst een taxi-achtige dienst opzetten waarin gebruikers zelfrijdende auto’s kunnen bestellen. Tesla heeft daarbij voor ogen dat eigenaars van Tesla’s hun zelfrijdende auto beschikbaar stellen aan anderen als zij deze zelf niet nodig hebben.

Uber is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met Google-zuster Waymo, dat de taxidienst ervan beschuldigt technologie voor de ontwikkkeling van zelfrijdende auto’s te hebben gestolen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>