Gazelle test fiets die smartphone onderweg blokkeert

In de fiets zit volgens Gazelle een draadloos apparaat gebouwd. Hiermee verbindt het apparaat met de smartphone-app SafeDrivePod.

Bereikt de fiets een snelheid tussen de 8 en 10 kilometer per uur, dan blokkeert deze app functies van de smartphone. De applicatie is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Op het moment worden de fietsen getest door veertig leerlingen van de school Het Rhedens in Dieren. Deze test zal tot aan de zomervakantie worden voortgezet, waarna leerlingen en ouders hun bevindingen delen.

De ontwikkelaar van SafeDrivePod biedt zijn apparatuur en apps al langer aan voor auto’s, zodat werkgevers het smartphonegedrag achter het stuur van personeel kunnen bijhouden. 

Samsung bracht recent een app uit die automatisch berichten stuurt als de gebruiker autorijdt. Minister Schultz riep smartphonemakers vorig jaar op om een speciale automodus voor smartphones te ontwikkelen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>