Italië krijgt toch geen ‘Google-belasting’

Foto:  AFP

De maatregel, die in Italië bekendstaat als de ‘Google-belasting’, moest advertentiegeld binnen Italië houden. Het zou alleen nog maar toegestaan worden om advertenties in te kopen bij bedrijven die in Italië belasting betalen.

De naam van de maatregel verwijst naar het feit dat Google zijn inkomsten wegsluist via onder meer Nederland en Bermuda. In 2012 ging het om 8,8 miljard euro.

Het annuleren van de Google-belasting is een van de eerste maatregelen van Matteo Renzi, de nieuwe Italiaanse premier, zei zijn stafchef vrijdag tijdens een persconferentie. Dat meldt persbureau Reuters.

De Europese Commissie had al gewaarschuwd dat de maatregel Europese regels zou kunnen overtreden. De wet werd vorig jaar aangenomen door de regering van Enrico Letta, maar de invoering werd al uitgesteld tot juli.

Google in 2013: In afwachting van de volgende revolutie

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>