Netflix laat gebruikers films en series downloaden

Dat meldt Netflix woensdag bekend. Volgens de streamingdienst kunnen gebruikers video’s te allen tijde opslaan en terugkijken zonder internetverbinding.

In eerste instantie lijkt de functie vooral te werken met producties van Netflix zelf, zoals de series Narcos, Orange is The New Black en The Crown. Ook sommige films zijn offline beschikbaar en Netflix belooft het offline-aanbod te blijven uitbreiden.

De nieuwe functie is beschikbaar voor Android en iOS en wordt woensdag via een app-update verspreid. Via het zijmenu kunnen gebruikers van de Netflix-app een overzicht oproepen van alle titels die downloadbaar zijn.


Kwaliteit

Gebruikers zien naast beschikbare films en series een downloadknop staan. Video’s kunnen worden opgeslagen in standaard- of hd-kwaliteit. De twee uur durende film The Big Lebowski heeft in standaardkwaliteit een formaat van zo’n 450 MB en is in de hogere kwaliteit bijna 1 GB groot.

In een nieuw menu kunnen gebruikers zien welke video’s ze offline hebben opgeslagen. 

Netflix zei eerder nog dat het offline kijken van video’s nooit een mogelijkheid zou worden. In een interview met NU.nl zei Netflix-directeur Reed Hastings in 2014 dat het downloaden van video’s voor consumenten nodeloos ingewikkeld was, en dat streamen veel simpeler is. 

Muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Apple Music laten gebruikers al langer muziek offline opslaan. Ook de Netflix-concurrent Prime Video van Amazon, die in Nederland nog niet beschikbaar is, heeft een offline-modus.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>