Review: Moto G4 Play

De Moto G-lijn van Motorola had jarenlang een magische bovengrens van 200 euro. Dit jaar week de Moto G4 van dat patroon af, want die had een adviesprijs van 229 euro. Aan deze lijn is echter een model toegevoegd dat met 169 euro wel duidelijk onder de 200 euro zit.

Het toestel gaat door het leven gaat als de Moto G4 Play, een toevoeging die we vorig jaar ook al hebben gezien bij de goedkope versie van de toenmalige Moto X. Voor dit geld kunt u uiteraard geen wonderen verwachten als het gaat om de behuizing. Die is dan ook functioneel gehouden en er is niet bijster veel moeite gedaan om het toestel dun te maken. Verwacht ook geen hippe zaken zoals een vingerafdruklezer, draadloos laden of nfc. Het is wel mogelijk om de standaard aanwezige opslagcapaciteit van 16 GB uit te breiden met een micro-sd-kaartje. In 4G-ondersteuning is eveneens voorzien.

Functioneel

Uiteindelijk is het belangrijker dat een toestel zoals de Moto G4 Play functioneel is dan dat het er fantastisch uitziet. En functioneel is deze smartphone zonder meer. Het paneel met een diagonaal van bijna dertien centimeter (5 inch) heeft een bruikbare resolutie van 1280×720 pixels. De afstand tussen het glas en het vloeibare kristal is echter behoorlijk groot en ook zichtbaar/merkbaar. Onder de motorkap zit dezelfde processor als die in de Moto G van vorig jaar. Het marcheert allemaal, zonder dat het bijzonder is. De camera’s zijn een stapje terug vergeleken met de Moto G 2015. De hoofdcamera is niet bijster snel en in het donker vrijwel niet te gebruiken. De accuduur is mede dankzij de bedaagde hardware uitstekend. Het toestel wordt geleverd met Android 6.0.1, nagenoeg zonder extra tierelantijnen.

Conclusie

Goede smartphone voor wie een betaalbaar apparaat zonder toeters en bellen zoekt. De camera had wel iets beter mogen zijn.

Pluspunten:

Accuduur, kale versie van Android, goedkoop.
Minpunten:

Camera, ruimte in het paneel.

Adviesprijs: € 169,–

Voor meer informatie: www.motorola.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>