3d-scanner kan objecten vanuit de hand scannen

Foto:  3D Systems

De Sense 3D heeft de vorm van een handvat en moet door de gebruiker vanaf een afstand langs een te scannen object of persoon worden gehaald. De scanner zou zelf de achtergrond kunnen detecteren en vervolgens negeren.

De scanner kan objecten van maximaal drie bij drie meter vastleggen met behulp van een laser die niet schadelijk is voor de ogen. Elke 3d-scan bestaat uit twintigduizend tot veertigduizend driehoeken; hoe meer driehoeken hoe nauwkeuriger een scan.


Uitprinten


Naast een vorm in drie dimensies neemt de scanner ook de kleur van gescande mensen en voorwerpen mee. De scanner is steeds verbonden met een pc en live zien gebruikers in 3d binnenkomen wat zij scannen. Op termijn zou 3D Systems ook met een draadloze versie van de Sense 3D willen komen.

De gescande objecten kunnen digitaal gebruikt worden, maar ook met een 3d-printer worden uitgeprint. De scanner is op consumenten gericht en kost 329 euro.

Bekijk een video van de Sense 3D-scanner

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>