‘Nieuwe iPhone en iPad krijgen randloos scherm’

Dat hebben analisten van Barclay’s vernomen tijdens een reis naar Apple-leveranciers in Azië, meldt Business Insider vrijdag.

De exacte specificaties van de volgende iPhone zouden nog niet helemaal vastliggen, maar de analisten verwachten dat het kleinere model een schermformaat van 5 inch krijgt en het grotere model een formaat van 5,8 inch. De huidige iPhone 7 en 7 Plus hebben een schermdoorsnee van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch.

Omdat de ‘bezels’ naast het scherm krimpen, zouden de telefoons ongeveer even groot kunnen blijven. Volgens de analisten krijgt alleen het grotere Plus-model een scherm met de nieuwe OLED-technologie, terwijl de kleinere versie een LCD-display krijgt.

Apple brengt nieuwe functies de afgelopen jaren vaak eerst naar zijn duurdere Plus-modellen. Zo heeft de iPhone 7 Plus een dubbele camera, terwijl de kleinere iPhone 7 een enkele camera aan de achterkant heeft.


iPads en AirPods

Volgens de analisten worden in maart nieuwe iPad-modellen gelanceerd, in schermformaten van 9,7, 10,9 en 12,9 inch. Daarbij zou de kleinste versie een goedkoper model worden.

De tablet met een scherm van 10,9 inch zou een even grote behuizing hebben, maar met een randloos scherm. De analisten schrijven niet over een nieuwe versie van de iPad Mini, die nu wordt geleverd met een schermformaat van 7,9 inch.

De Barclay’s-analisten vingen ook geruchten op over de AirPods, de draadloze oordopjes die Apple eerder al presenteerde maar nog niet wist te leveren. De productie daarvan zou in december beginnen. Het is onduidelijk of ze ook nog voor het eind van het jaar in de winkelschappen zullen liggen.

In eerste instantie zouden 10 à 15 miljoen exemplaren worden geproduceerd. De AirPods zullen worden verkocht voor 179 euro.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>