Consumentenbond start bodemprocedure tegen Samsung om updates

Daarvoor ontvangt Samsung op vrijdag een dagvaarding, aldus de Consumentenbond. Een datum voor de zaak moet nog worden bepaald.

Samsung moet van de Consumentenbond smartphones minimaal twee jaar na aankoop van updates blijven voorzien, of vier jaar na introductie. 

De telefoonfabrikant zou een onveilige situatie voor consumenten creëren door hun toestellen te weinig bij te werken, aldus de bond. Het zou voor klanten nu ook te onduidelijk zijn hoe vaak een toestel na aankoop wordt bijgewerkt. 


Kort geding

Eerder dit jaar spande de Consumentenbond een kort geding aan tegen Samsung om hetzelfde updatebeleid. De gemaakte bezwaren werden toen door de Amsterdamse rechtbank afgewezen.

Aanleiding voor het geding was de Stagefright-kwetsbaarheid in Android. Volgens de rechter kon de Consumentenbond echter niet aantonen dat deze kwetsbaarheid slachtoffers had gemaakt in Nederland.

Tijdens het kort geding vond Samsung het ‘jammer’ dat er een zaak werd aangespannen. Het bedrijf zei toen liever in overleg te gaan met de Consumentenbond.

De Consumentenbond denkt dat een bodemprocedure meer tijd en ruimte biedt om de zaak te behandelen

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>