VR-bril HTC Vive werkt draadloos met speciaal accessoire

Het apparaat werd door Vive aangekondigd tijdens het 11/11-winkelfestival van de webshop Alibaba, meldt Upload VR. De draadloze zender is ontwikkeld door TPCAST, en bedrijf dat deelnam aan een speciaal VR-financieringsprogramma van HTC.

De Vive vereist normaal gesproken een lange kabel, waardoor de gebruiker fysiek vastzit aan een grote computer. Het nieuwe apparaat zet alle benodigde signalen om naar een draadloos alternatief, dat met een speciale ontvanger aan de computer wordt geregistreerd.

De TPCAST-zender wordt vanaf vrijdag op de Chinese Vive-website verkocht voor 220 dollar. Over verkoop in het westen is nog niks gezegd.

Sommige VR-brillen werken al zonder kabel, maar zijn minder krachtig omdat ze smartphonehardware benutten. De Vive weet betere beeldkwaliteit af te leveren door met een pc te verbinden.

Concurrent Oculus presenteerde in oktober een nieuwe versie van zijn VR-bril, die zonder kabels of externe computers werkt. Het betrof hierbij echter een vroeg prototype, waarvan niet bekend is wanneer er een consumentenversie volgt. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>