'Meeste klachten mobiel bereik in Drenthe en Noord-Brabant'

Er zijn in Nederland tientallen dorpen waarin nog altijd nauwelijks mobiel bereik is. Klachten komen vooral uit Drenthe en Noord-Brabant, meldt de NOS.

De NOS deed onderzoek onder 23.000 mensen. Aan de hand van een vragenlijst konden ze het mobiele bereik bij hun thuis een cijfer geven. In negentien dorpen werd lager dan een drie gescoord. Ze hebben daar niet alleen nauwelijks mobiel internet, maar kunnen ook niet bellen of sms’en – soms zelfs niet naar 112. Ook in veel Gelderse gemeenten wordt mobiel bereik als relatief slecht ervaren. 

Op zoek

Volgens KPN gaat het om een kleine minderheid: dekking zou in 99 procent van Nederland wel in orde zijn. Voor de laatste procent kan gedacht worden aan extra zendmasten, maar het plaatsen daarvan kost tijd. Tot het zover is, zien sommige inwoners zich genoodzaakt om een plek in hun buurt op te zoeken waar wél bereik is, als ze even moeten telefoneren. 

Bron:  NOS

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>