Review: Fitbit Blaze

Fitbit is zonder twijfel een van de aanjagers geweest van wat met een Engelse term ‘quantified self’ genoemd wordt. Hiermee wordt bedoeld de wens van sommige mensen om allerlei inzichten te krijgen in hun dagelijkse routine, waaronder aantal gezette stappen, slaappatroon, eetgewoontes en ga zo maar door.

Tot nu toe waren alle producten van Fitbit eigenlijk pure activiteitsmeters, in allerlei vormen en maten. Met de Blaze heeft het bedrijf een product gemaakt dat net iets meer kan en veel weg heeft van een smartwatch. Het is voorzien van een lcd-kleurenscherm met aanraakbediening en een diagonaal van ruim drie centimeter. Fitbit zelf noemt het dan ook een Smart Fitness Watch.

Een beetje smart

De nadruk ligt bij de Blazer toch nog altijd op het bijhouden van activiteit; verwacht geen overdreven uitgebreide mogelijkheden van dit product als smartwatch. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om berichten die op de via bluetooth gekoppelde smartphone binnenkomen op de Blaze weer te geven, maar dit kan maar voor één berichtentoepassing. WhatsApp wordt ondersteund, maar als u ervoor kiest om die berichten door te zetten, dan komen sms’jes of Hangouts-berichtjes dus níét door op het horloge. Daarnaast is het mogelijk om het afspelen van muziek op de smartphone te regelen vanaf het horloge.

Sterk in bijhouden

De Blaze verloochent zijn afkomst niet en blinkt nog altijd met name uit in het bijhouden van de activiteiten. Hij detecteert het type activiteit automatisch, bijvoorbeeld fietsen. Dit doet hij erg goed. Daarnaast houdt hij de hele dag de hartslag bij, op basis waarvan hij een rusthartslag berekent. Dat is een belangrijke indicator van de algemene conditie. Uw slaappatroon bijhouden behoort ook tot de mogelijkheden. Verder kunt u invoeren hoeveel u drinkt en eet, maar dat moet uiteraard handmatig gebeuren. Opvallend is verder met name de zeer goede accuduur. Een dag of vijf houdt hij het in de regel makkelijk vol.

Conclusie

Kruising tussen smartwatch en activiteitsmeter die met name uitblinkt in dat laatste. De rest is een aardige extra.

Pluspunten

Accuduur, enkele extra functies, automatische detectie van activiteit, continue hartslagmeting.
Minpunten

Een echte smartwatch is het nog niet.

Adviesprijs: € 229,–

Voor meer informatie: www.fitbit.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>