Frans bedrijf klaagt Apple aan om HTML5-ondersteuning iOS

“We hopen dat deze rechtszaak ervoor zorgt dat Apple sneller ondersteuning biedt voor de laatste web- en HTML5-standaarden op iOS”, liet de Franse softwaremaker vrijdag weten in een blogpost.

Apple staat andere browsers al toe in de App Store, maar die moeten gebruikmaken van de Apple-techniek in Webkit. Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om onder meer de laatste HTML5-functies te gebruiken of video’s af te spelen in webm-formaat.

Nexedi hoopt dat een rechter kan bepalen dat Apple de software updatet of het gebruik ervan optioneel maakt. Dan wordt het voor concurrenten als Chrome en Opera mogelijk om betere browsers op het platform uit te brengen.


Functies

Voor de HTML5-functies die Nexedi noemt is wel al ondersteuning op browsers die zonder Webkit zijn gemaakt, zoals de desktopversies van Chrome en Firefox.

Nexedi toont in een grafiek aan dat iOS achterloopt in de gebruikte techniek. Terwijl Chrome en Opera Mobile gebruikmaken van versies 486 en 481, is iOS blijven steken op versie 378.

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>