Hoge boete voor Amerikaanse torrentuploader

Een Amerikaanse internetpiraat moet een boete van een miljoen dollar betalen, omdat hij de vorig jaar de film The Revenant als eerste op torrentsites plaatste.

Het boetebedrag is mede zo hoog omdat de film destijds nog helemaal niet in de bioscoop draaide. Pas zes dagen later zou de film (waar Leonardo DiCaprio later een Oscar voor won) legaal te zien zijn. Tegen die tijd hadden een miljoen mensen de film al ‘gratis’ binnengehaald, schrijft Torrentfreak.

Gestolen

De man die vertantwoordelijk was voor het lekken van de film, werkte eerder bij de betrokken filmmaatschappij. Kopieën die eigenlijk voor recensenten waren bedoeld, zette hij stiekem op zijn eigen externe schijf. Zo kon ‘ie ze mee ‘naar buiten’ smokkelen en ze online zetten. Films lekken vaak op torrentsites, maar meestal niet in zo’n vroeg stadium – en meestal ook niet in zo’n goede kwaliteit.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>