Geld doneren aan goed doel door video's te kijken

Een nieuwe startup heeft een manier gevonden om advertenties wél nuttig te maken: Je kunt ermee doneren aan goede doelen. Websites kunnen in plaats van advertenties een video tonen van ‘UNAS’, waarna er een klein geldbedrag wordt overgemaakt aan een goed doel dat je zelf kunt kiezen.

De dienst heet voluit ‘United Necessitous Aid Simplified’, en is een ‘makkelijke maar nodige’ manier om geld te doneren aan goede doelen. De website is deze week online gegaan. 

Goede doelen

De video’s zijn bedoeld voor stichtingen en goede doelen. Die kunnen de video’s op hun site plaatsen, maar ook beschikbaar maken als embedded video die andere websites weer kunnen doorplaatsen. Voor iedere keer dat er een video wordt gekeken, wordt er een geldbedrag overgemaakt naar een goed doel.

 

Advertentienetwerken

De startup heeft daarvoor een contract afgesloten met een grote Nederlandse advertentiepartij. Die betaalt het geld dat normaal voor de advertenties wordt betaald. Dat geld is afkomstig van grote bedrijven die nu al adverteren op Facebook of YouTube.

 

Startup

Momenteel zit de startup nog in de crowdfundingfase. Het bedrijf heeft niet zozeer geld nodig, maar moet ook 10 miljoen views krijgen op de introductievideo die op de crowdfundingwebsite staat. Als dat binnen is, wil het advertentienetwerk mee doen met de startup.

 

Makkelijke manier om te doneren

De makers kregen het idee nadat ze merkten hoeveel geld er werd verdiend met advertenties op sites als Facebook en YouTube. UNAS ‘moet een leuke manier zijn om geld te doneren’, eentje waaraan internetters graag zelf mee wíllen doen.


Daarnaast is transparantie in de donaties erg belangrijk. Je kunt namelijk overal precies volgen wat er met de donaties gebeurt, zodat je weet dat er nergens iets aan de strijkstok blijft hangen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>