Banken nemen extra veiligheidsmaatregelen om hacks SWIFT

Er is nieuwe software gekoppeld aan het systeem, er worden meer controles uitgevoerd door medewerkers en partnerbanken wordt gevraagd dezelfde maatregelen te nemen.

De banken hebben besloten tot de nieuwe maatregelen op een jaarlijkse conferentie van betaaloperator SWIFT in Genève. SWIFT-CEO Gottfried Leibbrandt waarschuwde dat hackers steeds geraffineerder te werk gaan.

Banken werden op de gevaren van hackers gewezen toen in februari de centrale bank van Bangladesh slachtoffer werd van een hack op het SWIFT-systeem voor internationaal bankverkeer. Hackers hebben 81 miljoen dollar buitgemaakt.


Vingerafdruk

De grote Franse bank Société Générale zegt extra maatregelen te hebben genomen bovenop de maatregelen die SWIFT adviseert.

Medewerkers die instructies via het SWIFT-systeem sturen, moeten daarvoor hun vingerafdruk afgeven. Ook moeten ze een wachtwoord invoeren en de computer ontgrendelen met een fysieke sleutel.

De bank dringt er bij partners op aan om eenzelfde systeem te gebruiken. Transacties weigeren omdat er geen digitale vingerafdruk bij zit, gaat Société Générale te ver, omdat dat het internationale verkeer verstoort.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>