Nachtelijk Pokémon-verbod in Belgisch dorpje na overlast

Dat moet de nachtrust van de 34 inwoners ten goede komen, meldt persbureau Belga.

Sinds de verschijning van Pokémon Go, deze zomer, kwamen er dagelijks honderden of zelfs duizenden Pokémon-jagers per dag op het dorpje af. Daarom riepen de inwoners bij de Antwerpse gemeenteraad op tot een avondklok.

Een echte avondklok komt er niet, maar in plaats daarvan wordt tot het eind van het jaar een politiereglement ingevoerd dat het spelen van Pokémon Go verbiedt. “De politie kan op die manier overlast beteugelen”, aldus burgemeester Bart de Wever.

Eerder werd via ontwikkelaar Niantic gezocht naar een oplossing. “We hebben het bedrijf aangeschreven en zij hebben toegezegd de Pokémons uit Lillo te verwijderen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd”, zegt De Wever daarover.

De problematiek in Lillo lijkt op die in Kijkduin, waar zich dagelijks ook veel Pokémon-spelers verzamelen. De gemeente heeft daar een advocatenkantoor in de arm genomen om af te dwingen dat er minder virtuele beesten aan het strand verschijnen.

Video: Overlast in Lillo door Pokémon Go

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>