‘Google schrapt modulaire smartphone’

Dat schrijft Reuters. Google ontwikkelde met Project Ara een smartphone die gebruikers met diverse modules naar hun eigen smaak aan konden passen. Zo was het de bedoeling dat gebruikers onder meer speakers, batterijen of camera’s toe konden voegen.

Het schrappen van Project Ara is volgens Reuters onderdeel van een campagne om Google’s hardwareportfolio te stroomlijnen. Daarin past ook het vermoedelijk hernoemen van de Nexus-smartphone serie naar Pixel, een naam die ook al gebruikt wordt voor Google-tablets.

Google toonde Project Ara afgelopen mei nog op ontwikkelaarsconferentie I/O. De bedoeling was toen dat ontwikkelaars deze herfst de beschikking zouden krijgen over de modulaire smartphones en het publiek aan het begin van 2017. 

Hoewel Google Project Ara niet meer zelf uit gaat brengen, komt de technologie mogelijk wel op de markt. Het bedrijf zou daarvoor licentiedeals met geïnteresseerde partijen willen sluiten.

Bekijk hier een video van Project Ara

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>