‘Nieuwe Google-smartphones heten Pixel en Pixel XL’

Dat schrijft Android Police op basis van bronnen. Google maakt ook al tablets die Pixel heten.

Dinsdag kwam al naar buiten dat Google vermoedelijk af wilde stappen van de naam Nexus, die het bedrijf tot nu toe steeds gebruikte voor de smartphones die het uitgaf, maar die gemaakt werden door fabrikanten als HTC, LG en Huawei.

De Pixel en Pixel XL worden vermoedelijk gemaakt door HTC. Bovendien zouden de aanstaande toestellen een aangepaste versie van het nieuwe Android 7.0 Nougat bevatten. Dat is opvallend, want tot nu toe waren de Nexus-toestellen juist de enige telefoons die gegarandeerd een onaangepaste versie van Android gebruikten.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>