Asus brengt Zenwatch 3 met rond scherm uit

Het Taiwanese bedrijf deed het slimme horloge woensdag uit de doeken op de Berlijnse technologiebeurs IFA. Net als eerdere versies van de Zenwatch draait hij op Android Wear, het horlogebesturingssysteem van Google.

Het scherm van de Zenwatch 3 heeft een doorsnee van 1,4 inch en een resolutie van 400 bij 400 pixels. Deze is verwerkt in een behuizing van roestvrij staal en is verkrijgbaar met bandjes van rubber of leer.

Het waterdichte horloge draait op een Snapdragon Wear 2100, een nieuwe chip van Qualcomm die speciaal is gemaakt voor wearables en die moet zorgen voor betere efficiëntie. De meeste eerdere Android-smartwatches draaiden op een aangepaste versie van de smartphonechip Snapdragon 400.

De accu van de Zenwatch 3 moet één à twee dagen meegaan en in een kwartier weer voor 60 procent worden opgeladen. Asus gaat ook een losse battery pack voor de Zenwatch 3 verkopen. Die kan achter de klok worden vastgeklikt, waardoor het horloge wel dikker wordt.

Bekijk de Zenwatch 3


Software

Net als eerdere smartwatches houdt de Zenwatch 3 de activiteiten van de drager bij, maar volgens Asus doet het nieuwe model dat een stuk nauwkeuriger. 

Er zijn ruim vijftig wijzerplaten beschikbaar en dragers kunnen ook hun eigen klokjes samenstellen. Een van de knoppen op de smartwatch kan door gebruikers een eigen functie krijgen toegewezen. Zo kan deze bijvoorbeeld als snelkoppeling naar een favoriete app fungeren.

De Zenwatch 3 gaat 229 euro kosten. Wanneer hij precies in de winkel ligt is nog niet bekend.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>