TV-markt bereikt eind 2013 een wereldwijd dieptepunt

Hiermee zet zich een markttrend door die ook tussen de jaren 2011 en 2012 te merken was. Toen name de wereldwijde aanschaf van tv’s af met zeven procent, maar verwachtten marktexperts dat het aantal verkochte televisies in 2013 weer iets zou stijgen. De verwachting was een koopdaling van twee procent, maar deze komt uiteindelijk neer op vijf procent. Dit maakt 2013 het tweede jaar op rij dat er wereldwijd veel minder televisies werden verkocht dan in het jaar ervoor. 


LCD TV’s blijken het populairst onder kopers, want in deze categorie merkt IHS maar een koopkrachtdaling van één procent. Plasma tv’s doen het minder goed: eind dit jaar zijn er wereldwijd 27 procent minder plasma’s verkocht dan vorig jaar. De ouderwetse CRT’s doen het nog slechter, want die dalen eind dit jaar met veertig procent. 


Volgens analist Jusy Hong van IHS kopen mensen wereldwijd steeds minder televisies door de economische moeilijkheden. “Ook is de prijs van platte tv’s dit jaar minder ver gedaald als voorspeld, wat veel klanten ook tegenhoudt een nieuwe tv te kopen”, aldus Hong. De IHS analist verwacht echter wel dat de verkoop van LCD tv’s volgend jaar weer moet toenemen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>