‘Tesla onderzoekt twee mogelijke oorzaken dodelijk ongeluk met Autopilot’

Dat heeft Tesla Motors verteld aan werknemers bij de Amerikaanse Senaat, vertelt een bron bekend met de gesprekken aan Reuters

Op 7 mei crashte een Tesla-auto die automatisch reed met het Autopilot-systeem. Het leidde tot het eerste dodelijke ongeluk met een zelfrijdende auto van Tesla. 

Het bedrijf zegt nog steeds niet precies te weten wat er is misgegaan. Er wordt gekeken of de radar en camera-input voor het noodremsysteem zijn gefaald om de trailer voor de auto te detecteren. 

Een tweede theorie is dat de aanhangwagen waar de auto tegenaan crashte niet goed werd geïdentificeerd. Het Autopilot-systeem zou hem dan wel hebben gezien, maar hebben gedacht dat hij onderdeel was van de omgeving. Hierdoor zou de auto er geen rekening mee houden.


Minder ongelukken

Tesla zei eerder het dodelijke ongeluk te betreuren, maar benadrukte dat het zou gaan om een ‘uitzonderlijke situatie’. Het zelfrijsysteem bevindt zich officieel nog in een testfase. 

Amerikaanse instanties onderzoeken sinds het ongeluk of de Autopilot veilig genoeg is 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>