China treedt op tegen ‘obscene’ livestreams

Dat meldt het staatspersbureau Xinhua donderdag.

In het afgelopen jaar is er een wildgroei aan livestreamingsites ontstaan in China, met minstens 200 miljoen gebruikers. Sommige livestream-bekendheden bereiken tienduizenden of zelfs honderdduizenden kijkers terwijl ze zingen, dansen of een praatje maken met het publiek.

Waar sociale media als de Twitter-variant Weibo en de chat-app WeChat al hardhandig worden gecontroleerd en gecensureerd door de Chinese overheid, waren de livestreams nog een grotendeels ongereguleerd gebied. 


Donaties

Veel Chinese livestreamers gebruiken hun uitzendingen om geld te verdienen. Kijkers kunnen donaties sturen, of geld betalen om een bepaald optreden van de livestreamer aan te vragen. 

Volgens de Chinese overheid heeft dat echter ook geleid tot het uitzenden van erotiek, geweld en kansspelen. Zowel pornografie als gokken is in China verboden, al is de handhaving van dat verbod niet altijd even streng.

Chinese burgers worden opgeroepen om ongepaste streams te melden bij de cyberpolitie van het land.

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>