KPN verwijdert aanbiedingen na klacht over ‘woekerrentes’

Donderdagochtend beklaagde de Consumentenbond zich over de smartphoneprijzen op de site van KPN.

Voor een telefoon van 264 euro zou over een periode van twee jaar 396 euro moeten worden betaald. Het rentepercentage lag daarmee veel hoger dan het wettelijke maximum van 14 procent.

KPN en andere providers hebben sinds kort te maken met nieuwe beperkingen, omdat de Hoge Raad bepaalde dat een smartphone op afbetaling moet worden gezien als een lening. Daardoor is de Wet op het financieel toezicht van toepassing en gelden er strengere regels.

De stichting ConsumentenClaim deed eerder al onderzoek naar de ‘woekerrentes’ en dreigde met een stap naar de rechter. De stichting wil namens klanten onderhandelen over een vergoeding van KPN en andere telecombedrijven.


Domme fout

Een woordvoerder van KPN bevestigt dat er op donderdag opnieuw producten van de website van de provider zijn verwijderd. Dat had eigenlijk al eerder deze maand moeten gebeuren, maar door een “domme fout” zijn er nog een aantal blijven staan. 

De Consumentenbond wil dat KPN actief benadeelde klanten gaat benaderen. De telecomprovider is dat niet van plan te doen. Klanten die al een telefoon met een te hoge rente hebben aangeschaft, kunnen contact opnemen met KPN. Dan wordt gekeken of er compensatie kan worden betaald.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>